Teslimat Adresim:
Lütfen Teslimat Bölgenizi Seçiniz.
İstanbul'un her bölgesine aynı gün ücretsiz teslimat yapılmaktadır.

ETİ KASAPTAN AL !

01-12-2020 22:58
ETİ KASAPTAN AL !



Et Kasaptan Alınır

Kasap; Kırmızı ve beyaz etlerin parçalanması, etlerin uygun ortam ve koşullarda saklanıp muhafaza edilmesi, reyona dizilmesi ve satışa dizilmesi gibi işlerden sorumlu kişidir. Çoğu insan market yerine et ve et ürünleri alacağı zaman kasap ilk tercihidir. Çünkü güvenilir ve etlerin durumu taze olduğu için kasaptan alınan et daha mantıklıdır. Günümüzde kasaplar hem restoran olarak hem de et satışı yaparak çalışma olanakları vardır. Et ve et ürünleri almak için en uygun ortam kasaplardan geçer. Hem çeşitlilik bakımından hem de taze oldukları için rahatlıkla alınabilir. 



Kasap Etlerin Çeşitleri 

Günümüzde et çeşitleri kasap küçük ve büyük baş hayvanların, kümes ve av hayvanlarının tüketilebilen yağ, kemik ve kırmızı beyaz etten oluşur. Sakatat ise küçük ve büyük baş hayvanların iç organlarında bulunan dalak, böbrek, akciğer, karaciğer, işkembe, bağırsak ve yumurta gibi yenilebilen çeşnilerindendir. Peki muayenesi zorunlu olan etler hangi hayvanlardan elde edilmektedir? 

  • Dana, inek, koyun, kuzu, keçi, etleri zorunlu olarak muayene edildikten sonra elde edilir.
  • Tüketilebilen sucuk ve pastırma ürünleri
  • İşkembe, bağırsak ve sakatat çeşitleri gibi ürünler muayenesi zorunlu olan et çeşitleridir.
     

Kasaptaki Kırmızı Etin Sağlığa Faydaları 

Kasapta satılan kırmızı etler protein, demir ve çinko bakımından zengin oldukları için sağlığa çok faydalıdır. Gıdaların tüketilmesinden dolayı sindirime yardımcı olur. Toplumda yaygın olarak görülen ve beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde azaltır. Etin tazeliği her zaman önemlidir. Et tüketmek kan yapar ve kansızlığı engeller. Bedeni ve zihni canlı tutar. Şişmanlığı önlediği gibi diyet yapanlarında vazgeçilmezi olmuştur. Çinko ve demir deposu zengin olduğu için çocukların mutlaka tüketmesi gerekir. Eti doğru ve taze almanın yeri kasap olarak bilinir. Çünkü kasap etlerin tazeliğini koruduğu gibi satış konusunda da çok titiz davranırlar. Sağlık açısından kırmızı et tüketmek çok önemlidir. Genellikle vejetaryen yemekleri tercih edip et sevmeyen insanların kan düzeyleri düşüktür. Çünkü et kan yaptığı ve kansızlığı engellediği için her bireyin mutlaka tüketmesi gerekir. 

 


Kasapların Et Ve Et Ürünlerinin Saklama Ve Dondurma Yöntemleri 

Genellikle kasap bu yöntemlerin en başında güvenilir olarak gelir. Günümüzde gıdaların taze kalması için çeşitli yöntemlerle muhafaza edilir. Muhafaza yöntemi hem taze kalmasını sağlamak hem de bozulmaması için dondurulan yöntemdir. Etlerin bozulmasında en önemli neden mikroorganizmalardır. Eğer belirtilen ortamlarda saklanır ve dondurulursa mikroorganizmalar ölür. Tüm bu yöntemlerin amacı kokuşmasını engellemek ve taze kalmasını sağlamaktır. Çünkü bozulan et sağlık açısından zararlı olduğu için tüketilmemesi gerekir. Bu amaçla etlerin taze kalmasını sağlamak için; soğutma ve dondurma, ışınlama, fermantasyon, kurutma ve ısıtma gibi yöntemler kasap tarafından güvenilir ve uygun ortamda muhafaza edilir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.